Duurzame merken overzicht

Duurzame merken overzicht. Deze merken houden rekening met mens en milieu. Zij maken producten van duurzame, biologische materialen. En zij zorgen voor een eerlijke productieketen. Door duurzaam te kiezen help jij de wereld veranderen!

Duurzame mode merken

De modebranche krijgt de komende jaren de plicht om duurzamer te produceren. Zij worden ook verantwoordelijk voor hun eigen afval. Je zal steeds vaker zien dat merken, winkels en ketens kleding in gaan zamelen, zodat deze materialen gerecycled worden. De merken die je op deze pagina vindt zijn voorlopers op deze trend.

Woden (duurzame schoenen)

Alpacaloca (Fair Trade wollen sjaals uit de Andes)

Bever (met name de buitenmens collectie)

Duurzame beauty merken

Wat je op je huid smeert, zou zo puur moeten zijn, dat je het ook zou durven eten. Maar veel huid- en haar verzorgingsproducten zitten vol met chemicali├źn. Ze zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Daarom kiezen steeds meer mensen voor biologische en zelfs vegan producten. Omdat je lief wil zijn voor je huid.

Botanical Beauty (Gezicht- en lichaamsverzorging)

Big Green Smile (Verzorgingsproducten diverse merken)

Miracles by Stella (Gezichtsverzorging en deodorant)

Duurzame interieur merken

Duurzame interieur merken zijn belangrijk. Wist je dat de ‘spullen’ die wij consumeren in het Westen bovenaan de lijst van meest vervuilende items staan als het gaat om CO2 uitstoot? Dan rekenen we de productie, het vervoer en de afvalverwerking mee. Dat speelt zich grotendeels buiten onze landsgrenzen af. Maar hoort wel bij onze footprint. Daarom is het zo belangrijk om duurzaam geproduceerde spullen van goede kwaliteit te kopen. Zodat je er lang mee doet.

Yumeko (beddengoed en badgoed)

Dopper (water- en thermosflessen)

Kadolis (van matras tot pyjama)

L.A.P. Atelier (slingers)

Duurzame merken voor het huishouden

Je wil niet nadenken over alle WC papiertjes die wij alleen in Nederland al door de plee trekken. En wat dat doet met ons milieu. Om maar niet te denken aan plastic gebruiksvoorwerpen. En chemische schoonmaakmiddelen. Als we allemaal bewuster inkopen, maken we een wereld van verschil.

The Good Roll (WC papier)

Big Green Smile (Schoonmaakproducten)

Duurzame spullen voor baby & kind

Kadolis (Kinderkamer en slapen)

Big Green Smile (Baby producten)

Duurzame energie

Van de Bron (groene energie en CO2 compensatie)