Duurzame slingers van het L.A.P. Atelier

duurzame slingers

Liefde. Aandacht. Progressie. Dat is waar het L.A.P. Atelier voor staat. In deze sociale onderneming werken deelnemers aan een nieuwe toekomst na een leven met geweld. In een professioneel naaiatelier vervaardigen zij prachtige, duurzame slingers ofwel vlaggenlijnen van kwalitatieve reststoffen uit de gordijnindustrie en doen waardevolle leer- en werkervaring op. L.A.P. Atelier is een initiatief van hulporganisatie Fier en gordijnfabrikant A House of Happiness.

Hergebruik van kwalitatieve reststoffen

Gordijnfabrikant A House of Happiness heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt er snijafval uit de t-shirtproductie en gerecycled polyester afkomstig van petflessen in de gordijnen verwerkt. Ook werkt de organisatie met katoen met het Better Cotton Initiative label. Ecologisch gekweekt en vrij van pesticiden. En de betrokken boeren krijgen een eerlijke vergoeding. Door de grote productie blijft er jaarlijks veel textiel over. Deze reststoffen worden in L.A.P. Atelier gebruikt voor het maken van kleurrijke vlaggenlijnen. Elke vlaggenlijn is uniek. Je kunt een basiskleur kiezen. De rest is een verrassing.  

Hulporganisatie Fier: van geweld naar een geweldige toekomst

Bij hulporganisatie Fier geloven ze in een geweldige toekomst voor mensen die slachtoffer zijn geweest van geweld. Fier helpt kinderen, jongeren en volwassenen weer opbloeien na een leven met geweld. Om hun plek in de maatschappij te vinden en hun dromen waar te maken. Fier brengt ze in beweging: van trauma naar toekomst. Ze krijgen traumabehandeling op een veilige plek.Zij krijgen onderwijs en sportlessen. En doen werkervaring op in leerbedrijven. Daarnaast worden zij geholpen gezonde vriendschappen aan te gaan. En worden zij geinspireerd om hun interesses en talenten te ontdekken. Allemaal dingen die voor slachtoffers van geweld niet vanzelfsprekend zijn.

Leerbedrijven voor een betere toekomst

Fier heeft twee leerbedrijven opgericht, Blooming Bakery en het L.A.P. Atelier, waar de slachtoffers van geweld in een veilige omgeving werkervaring opdoen en hun eigen talenten en interesses mogen ontdekken. Bij Blooming Bakery leren ze de fijne kneepjes van het banketbakkersvak en bij het L.A.P. Atelier maken ze duurzame stoffen vlaggenlijnen in een professioneel naaiatelier. De grootste les die ze er leren? Dat ze geweldig trots op zichzelf mogen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.