Duurzaam en sociaal WC papier: The Good Roll & Giveaway!

Duurzaam en sociaal WC papier

Duurzaam en sociaal WC papier? Dat heeft nogal een impact. Want je weet, iedereen moet elke dag naar de WC. En we spoelen met onze behoefte hele bossen mee door de plee. Daar wil The Good Roll verandering in brengen. En dat niet alleen! De duurzame rollen zijn gemaakt van gerecycled papier of bamboe (special edition), de verpakking is plasticvrij, ze worden CO2 vrij bezorgd en verpakt in een sociale werkplaats. En alsof dat niet genoeg is, bouwen ze van de winst sanitaire voorzieningen in Afrika. Dat mag met recht The Good Roll heten toch?!

Duurzaam en sociaal WC papier: dit is The Good Roll

The Good Roll bouwt toiletten in Afrika

Dit is The Good Roll, makers van 100% Europees gerecycled én bamboe toiletpapier. Hun missie? Die is simpel: veilige en schone toiletten voor iedereen! En hoe doen ze dat? Door met 50% van de nettowinst toiletten te bouwen in Ghana.

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 27.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Deze schokkende cijfers inspireerde de oprichters Sander de Klerk en Melle Schellekens tot het ontwikkelen van The Good Roll. Toiletpapier waarmee ze beide problemen willen aanpakken. Het is een uniek Nederlands win-win concept. Zij produceren 100% boomvriendelijke toiletrollen, keukenrollen en tissues, gemaakt van Europees gerecycled papier. En met een goed deel van de winst geven ze zoveel mogelijk mensen toegang tot veilige en schone toiletten. Onder de zinspreuk: ‘The Good Roll – Wipe right, change lives’. 

Sociale onderneming en werkplek

sociale werkplaats the good roll

Bij The Good Roll hebben ze werkelijk aan alles gedacht. Niet alleen duurzame rollen maken, voor iedereen die gebruik maakt van toiletpapier, maar ook de onderneming zelf volledig sociaal inrichten. Dat zie je niet vaak. Het concept is inspirerend en geeft een super goed gevoel!

Wij willen, naast een écht duurzaam product, ook een directe maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom werken we met een sociale onderneming voor het wikkelen en verpakken van een deel van onze producten. Op deze manier bieden wij werk en begeleiding aan meer dan 75 mensen! Mensen die werken bij een sociale onderneming hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

Je kan The Good Roll online bestellen en zelfs een abonnement nemen. Zo zit je nooit meer zonder!


LEES OOK: Duurzaam hoeslaken kopen? Dit zijn natuurlijke materialen!


Review The Good Roll

sticker The Good Roll
De bijgeleverde sticker hangt nu permanent in mijn WC. Want hé, dat wil je wel elke dag even lezen toch? Ik geloof in affirmaties:)

Er kwamen afgelopen week 24 stuks mijn kamer binnen rollen. En dat gaf mij vreugde op meer dan één manier. Het ziet er superleuk uit! De kleurrijke wikkels geven het idee dat je allemaal kleine cadeautjes open mag maken. En ja, ik ben gek op cadeautjes. Ook het idee dat het duurzaam is, geeft gewoon een betere stoelgang. En het materiaal is superzacht en absorberend voor de billen. Gaat niet snel stuk, dus je hebt weinig nodig om je handen schoon te houden. Al met al: I am in love! Ik heb al een paar mensen een rol cadeau gedaan om ook anderen te inspireren niets anders meer te gebruiken! En o ja, ik kreeg er ook een sticker bij met een mooi compliment (zie foto), die zie ik vanaf nu elke dag!

Giveaway 1x doos The Good Roll 24 stuks

Wil jij The Good Roll ook gebruiken? En een hele doos gratis bij jou thuis ontvangen? Doe dan mee en win de 24 rollen die ik via Fair Green Goods weg mag geven! Je maakt kans op deze mooie prijs door via deze link jouw naam en mail achter te laten. Deze actie loopt tot en met vrijdag 30 juni 2023 om 9.00 uur. De winnaars krijgen per e-mail bericht. Vergeet niet de actie via social media de aandacht te geven die ze verdient. Delen, liken en volgen helpt! Mijn socials voor FairGreenGoods zijn: Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest.

Doe mee en WIN

Als je meedoet, ontvang je voortaan automatisch mijn nieuwsbrief met nieuws en tips over duurzaam leven, producten en initiatieven. Je kunt je onderaan elke mail weer afmelden. Als je al abonnee bent, verandert er niets, maar je moet je wel aanmelden voor deze actie, zodat ik weet dat je kans wilt maken.

Al meer dan 20 jaar neem ik de privacy van mijn lezers en volgers serieus. Ik deel jouw gegevens nooit met derden. En binnen mijn organisatie ben ik de enige persoon die inzage heeft in jouw gegevens.

Leuk dat je meedoet!
Hartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
info@fairgreengoods.nl

Ben jij ook zo dol op prijsvragen? Wij werken samen met www.prijsvragengala.nl, daar vind je er een heleboel!

26 comments

 1. Fokje Bakkernes

  🍀Ik loot graag mee

 2. Will Langenberg

  Voor deze duurzame toiletrollen doe ik graag mee.
  Goed voor mij en goed voor de aarde.

 3. Aan deze winactie heb ik echt schijt aan ; )
  Maar ideaal als ik echt de pot op moet,
  geweldig als het dan ook goed voor het milieu doet!

 4. The Good Rol, doet fantastisch werk. En de rollen staan in elk toilet/badkamer. Ze fleuren de boel op, ook als je aan de d*nne bent. En je kunt er een paar cadeau doen aan je kinderen.

 5. Superleuke actie, ook leuk om weg te geven om anderen te inspireren:-)

 6. Suzy Schotgerrits

  Aangezien ik vaak schikt als een reiger komen deze toiletrollen goed van pas. Goed voor mijn billen en goed voor het milieu 😊

 7. Antonia van Eegelen

  niet alleen mooi en fleurig maar vooral duurzaam en daar ga ik voor,

 8. Astrid van Rekom

  Duurzaam omgaan met de wereld, ook op het toilet.

 9. Door gebruik te maken van aandachtstrekkers, zorg je dat je boodschap opvalt!

 10. WC papier een essentieel artikel in elk gezin, doe graag mee.

 11. Wat een fantastische inspiratie mogelijkheid.
  Ik zou er alle toiletten wel mee willen vullen
  Mijn dochter zou een gat in de lucht springen en zeggen: ja mama, dit bedoel ik nou. dat moet je gewoon doen!

  • Ha, een zekere zoon ( ik noem geen namen 🤭) zou waarschijnlijk een héél stuk zuiniger zijn in het gebruik, eindelijk geen halve rol meer per keer, of meer…..🫣 Win-win!

 12. Wat goed duurzame toiletrollen!

 13. marc de raden

  ik maak graag kans

 14. Jessica Baarda-Duivenvoorde

  Leuk! My butt will be so happy!

 15. Graag doe ik mee met uw winactie

 16. zou dit graag winnen

 17. Mirjam Hellingman

  Wat een goede, duurzaam en sociaal initiatief! Goede sanitaire voorzieningen zijn ontzettend belangrijk. Wat ziet het er ook leuk uit, het lijken wel cadeautjes.

 18. handig en leuk dus ik loot graag mee

 19. Shit happens! Maar ik HOOP echt dat deze vette prijs mijn kant opkomt!

 20. marijke mulder

  dat is weer wat anders om naar te kijken in het kleinste kamertje

 21. ik doe graag mee wat een origineel een leuk initiatief

 22. Anja Vermeulen

  wat een leuke prijs doe graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.