Over ons

vivienne westerhoud

Mijn naam is Vivienne Westerhoud. Ik ben bioloog & blogger. In 2001 startte ik mijn eerste online magazine Mamas.nl. Ik was de eerste blogger van Nederland. Sinds een paar jaar zet ik stappen naar een duurzamer leven. Dat is makkelijker en leuker dan ooit! Omdat er steeds meer mooie initiatieven en merken zijn, die rekening houden met mens en milieu.

Fair Green Goods gaat niet alleen over mijn missie. Het gaat over ons allemaal.

Inspiratie voor een mooi, groen en eerlijk leven

Met Fair Green Goods wil ik laten zien dat er genoeg alternatieven zijn, die ons kunnen helpen om duurzamer te leven. Er zijn gezonde en lekkere producten, die wij kunnen eten in plaats van vlees bijvoorbeeld. Meer groenten en fruit en duurzaam gevangen vis. Ook de kledingindustrie is volop in beweging om de slag naar duurzaamheid te maken. En steeds meer merken geven een eerlijke prijs aan de makers. Ik deel ze graag met je op deze website en via onze nieuwsbrief en socials.

Wij hebben meer invloed dan we denken

Ik hoop dat ik je kan inspireren om ook stappen te zetten naar een duurzamer leven. Want als we allemaal onze footprint verkleinen, heeft dat een grote impact op de CO2 uitstoot. Over de hele wereld. We wijzen vaak gemakkelijk naar de grote vervuilende industrie. Maar consumenten bepalen uiteindelijk wat bedrijven produceren. En op welke manier zij dat doen. Als wij zelf verantwoordelijkheid nemen en bewuster inkopen, hebben wij een veel grotere invloed dan we denken. Bepaal jij mee?

De extravagante modeontwerpster, activiste en mijn naamgenote Vivienne Westwood zei het altijd mooi:

“Buy less, choose well and make it last”. Ofwel koop minder, kies bewust en zorg dat het lang meegaat. Een krachtige vuistregel waar ik me graag bij aansluit. Voor een mooi (Fair), groen (Green) en eerlijk (Good) leven. 

Een duurzame wereld gaat over ons allemaal

Laat je mij weten wat jij doet voor een mooi, groen en eerlijk leven? Stel jij vragen als je het niet meer weet? Stuur je mij tips en schrijf je mee? Ik hoor graag van je. Want samen staan we sterker. Samen hebben we slagkracht en impact. En daar hou ik van!

Met vrolijke groene groet,

Vivienne Westerhoud
Bioloog & Blogger
06 51 94 97 55
info@fairgreengoods.nl