Natuurlijke deodorant? Miracles by Stella heeft een fijne!

natuurlijke deodorantDe natuurlijke deodorant van het merk Miracles by Stella op basis van munt en salie is fris en werkt de hele dag. De laatste maanden probeerde ik persoonlijk verschillende merken uit. Merken deodorant, die op natuurlijke basis geproduceerd zijn. Waarom zou je voor een natuurlijke variant kiezen? En welk merk kwam er -voor mij- als beste uit de test?

Natuurlijke deodorant kiezen

Ik ging op zoek naar een natuurlijke deodorant. Na jarenlang deo uit een spuitbus te gebruiken, ging ik ruim tien jaar geleden al over op een roller. Dat is even wennen, maar natuurlijk veel beter voor het milieu. Op zich had ik een fris merk te pakken, maar ik kreeg steeds vaker last van mijn oksels. Geïrriteerde huid, jeuk en zelfs ontstekingen. Mijn lichaam gaf aan dat het tijd was voor iets zachters. Iets natuurlijkers. Want ik gebruikte al een merk voor de gevoelige huid. En dat was niet zacht genoeg blijkbaar. Het kan iedereen overkomen. Op een dag is je huid het gewoon zat. Genoeg van al die chemicaliën. Tijd voor puur natuur.

Zoeken en vergelijken

Na een lange zoektocht vond ik recepten om zelf mijn eigen deo te maken. Maar daarvoor het ik eenvoudigweg geen tijd. Als snel zag ik dat Miracles by Stella die pure ingrediënten ook in hun deo stopten. Het is een nieuw merk dat vorig jaar gelanceerd werd. Eigenaresse Judith brengt daarmee de pure recepten van haar moeder Stella bij het grote publiek. Samen met haar compagnon Celesta. Stella werkte jaren aan het optimale recept. En dat kun je merken. De deo is fris en superzacht voor je huid. Alle problemen van de huid onder mijn oksels waren gelijk verdwenen!

Uitstapje naar andere merken

Omdat ik ook andere merken vond, die puur natuur ingrediënten gebruiken, probeerde ik die ook uit. Zo heeft Botanical beauty ook een fijne deo roller. Die is ook zacht voor de huid. Alleen de geur is net niet mijn smaak. En voor NUUD deed ik ook een test. Die geven aan dat je helemaal niet meer zweet als je hun product gebruikt. Dat is natuurlijk erg makkelijk, maar dat voelt toch niet zo natuurlijk voor mij. Bovendien kwamen er door het gebruik van NUUD toch weer huidproblemen terug. Ik heb nooit uitgezocht waar mijn huid precies op reageert, dus ik weet niet waar dat aan ligt. Dat kan per persoon natuurlijk enorm verschillen. De werking tussen de ingrediënten en de zuurgraad van de huid is voor iedereen anders. Daardoor kan de een beter een andere geur natuurlijke deodorant gebruiken, dan de ander. Maar voor mij komt dus de natuurlijke deodorant van Miracles by Stella als beste uit de bus!

Heb jij wel eens goed uitgetest welke natuurlijke deodorant bij jou het beste past? Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.