Kies voor duurzaam voor je baby en kind

duurzaam voor je babyDe meeste jonge ouders zijn zich wel bewust van de noodzaak om zuinig om te gaan met het milieu. Voor de toekomst van je kinderen ben je altijd wel bereid een stapje extra te doen. Natuurlijk zijn er ook nog veel zogenaamde klimaat-ontkenners, maar dat worden er steeds minder. Nou heb je het natuurlijk al druk genoeg met de zorg voor je kindjes, werk en familie en vrienden. Er is bijna geen ruimte om ook nog extra aandacht te besteden aan het klimaat. En waar haal je dan die duurzame merken vandaan? Het is zo’n gedoe! Of toch niet? Kiezen voor duurzaam voor je baby en kind, hoeft niet moeilijk te zijn.

Kleine stapjes voor iedereen

Ik startte deze website omdat ik zelf ook steeds vaker dacht aan duurzaamheid. Ik scheidde mijn afval al, en gebruik biologische schoonmaakmiddelen. En ik pak voor kleine stukjes tegenwoordig altijd de fiets in plaats van de auto. Dat lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar als we dat allemaal gaan doen- kleine stapjes zetten- dan heeft dat impact. Ik was zelf al telkens op zoek naar groene alternatieven voor gewoonten, die best anders kunnen. Ik neem zelf een tasje mee naar de winkel bijvoorbeeld. En als ik 4 appelen koop, gooi ik ze los in mijn tas. En voor mijn energie en stroom stapte ik over naar de groenste aanbieder, die CO2 compenseert en niets meer kost dan andere aanbieders.

Duurzaam voor je babyVoor de verzorging van baby en kind, vond ik de duurzame website Big Green Smile. Wat een veelheid aan artikelen voor dagelijks gebruik, die de wereld gezonder houden. Vaak is het ook nog zo dat een goed product voor het milieu ook beter is voor de huid van je baby en kind. Ga maar na, hoe minder chemicali├źn er in een product zitten, hoe meer zachtheid en verzorging voor de babyhuid. Duurzaam voor je baby is dus ook goed voor het milieu. Als je dat bedenkt, lijkt het ineens veel gemakkelijker om rekening te houden met de producten die je kiest. Kijk eens bij Big Green Smile en klik op de banner om gelijk bij de babyproducten uit te komen. Zij hebben alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je baby en kind. Online bestellen scheelt je ook veel tijd!

Ik geef graag duidelijkheid over de banner in dit artikel. Ik ben deze site begonnen vanuit een persoonlijke zoektocht naar duurzame spullen en initiatieven. Ik gebruik soms zogenaamde affiliatie links. Als je op de banner klikt en daar iets koopt, krijg ik een klein percentage van die omzet. Dat gaat nu misschien om een dubbeltje. Maar hoe meer mensen dat willen doen, hoe meer ik terug kan krijgen voor mijn werk aan deze site. En het kost jou helemaal niets extra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.