Nieuw! Fair Green Goods voor mooie, groene, goede dingen

Fair Green GoodsNieuw! Deze week gaat Fair Green Goods live. Op deze site vind je mooie, groene, goede dingen. Gezonde voeding, die ook beter is voor het milieu. Duurzame mode, die fair trade geproduceerd is. Spullen voor kinderen, die het milieu niet belasten. Zodat jouw kind ook een toekomst heeft met een leefbare aarde. En nog veel meer inspiratie en informatie voor een duurzamer leven. Want als we allemaal stappen zetten, heeft dat een grotere impact dan we denken. Als consument hebben we veel meer invloed op het milieu dan wie dan ook. Want wat wij consumeren, produceert de industrie. Vraag is altijd sturend voor aanbod. Dus wij zijn eigenlijk de baas. Dat geeft een goed gevoel als je verlangt naar verandering.

Kleine stappen zetten

Kleine stapjes tegelijk zetten is al heilzaam. Want veranderen is niet duurzaam vanuit een plotselinge ommezwaai. Wij vinden veranderen allemaal moeilijk. Dus laten we elkaar inspireren hoe we dat kunnen doen. Misschien allemaal met een andere motivatie. Of met een andere verwachting. Veranderen hoort bij het leven. Het is zelfs de enige constante in ons leven. Daarom mogen we het omarmen. En er zelfs plezier aan beleven. Er komen steeds meer mooie producten en initiatieven op de markt die rekening houden met mens en klimaat. Dat maakt het voor ons allemaal makkelijker om andere keuzes te maken. Keuzes waarmee we niemand benadelen en rekening houden met een gezonde aarde. Voor onszelf, maar vooral ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Want we hebben de aarde slechts te leen…

Over Fair Green Goods

vivienne westerhoudMijn naam is Vivienne Westerhoud en ik startte Fair Green Goods. Een blog over groen, gezond en eerlijk leven. Ik ben bioloog en blogger. Ik startte in 2001 met het eerste online magazine voor moeders in Nederland. Ik heb twee dochters (17 en 19 jaar) en een hond. Ik was nooit echt een materialist. In mijn huis staan vooral ‘schatten’ die ik op tweedehands markten of in de kringloopwinkel vond. Ik eet al jaren geen koe en varken, omdat deze het milieu teveel belasten. Als ik kleding koop, doe ik daar vaak vele jaren mee. Ik koop goede kwaliteit, maar ik koop soms ook een jaar helemaal niets.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar ik reis wel graag en ik ben dol op auto’s en autorijden. Mijn uitdaging is dus om minder te gaan vliegen. En vaker de fiets te pakken. En in mijn huishouden kan ik nog meer energie besparen en kiezen voor biologisch voedsel en producten. Zo kunnen we allemaal op onze eigen manier stappen zetten naar een klimaat neutraal bestaan.

Doe je mee?

Ik hoop dat je meedoet. En dat je mij laat weten wat jouw overwegingen zijn. Wat jij moeilijk vindt, of misschien wel zo makkelijk dat je daarmee anderen kunt inspireren. Ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.