Vandaag is duurzame dinsdag!

Wat is Duurzame Dinsdag eigenlijk?

duurzame dinsdagDe eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Het is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt vandaag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, vernieuwende en bijzondere ideeën en initiatieven maken kans om in de prijzen te vallen. Met daarbij de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Waarom is deze dag er?

Het is een goede gelegenheid om vanuit de samenleving ideeën te verzamelen. De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar de burgers -jij en ik- weten beter wat er in de samenleving speelt. Het aanbieden van de koffer staat dan ook symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid.

Grote diversiteit aan ideeën én afzenders

eerste dinsdag van septemberDuurzame Dinsdag biedt veel verschillende soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden. En de ideeën komen allemaal samen in 1e koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft in Nederland. Benieuwd welke ideeën er tot nu toe in de koffer zitten? Kijk op de website van duurzamedinsdag.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.